Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda büyük başarı

29. TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda 22 Bahçeşehir Koleji talebesi toplamda 7 altın, 3 gümüş, 12 tunç madalya almaya adalet kazandı. 12 Mart'ta gerçekleşen ihsanıhümayun töreninde öğrenciler madalyalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan aldı.

Eğitim - 2 yıl önce

Bilim Olimpiyatları tedarik aşamalarında, Millî Eğitim Bakanlığı Lise Öğretim Programlarından değişik ve yukarı dozaj beceriler kazandıran programlar uygulanıyor. Bahçeşehir Kolejinin Fen ve Teknoloji, Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler, müfredat gereği haftalık namına meydana getirilen derslerin haricinde extra 15 saatlik ortak emek vermek ve dört saatlik periyotlarda meri sınavlarla, Fizik ve Bilgisayar Olimpiyatlarına hazırlanıyorlar.

Olimpiyat başarıları öğrencilere üstünlük sağlıyorFizik ve Bilgisayar olimpiyatlarına eklenen öğrenciler, tedarik evresinde hikmet ve aritmetik derslerinin MEB tedrisat programlarını çalışmaya başladıkları sene tamamlayarak, şimdi 12. sınıfa gelmeden Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın Fizik ve Matematik derslerindeki çalışmalarını bitiriyorlar.

Öğrenciler, olimpiyatlarda aşama aldıklarında, sınavsız namına sahalarına müteveccih istedikleri bölümlere saptanca problemi yaşamadan ÖSYM çeşidinden anlatış veya ek benek alıp merkezi yerleştirmeye karışma namına iskontolu ve burslu programlara anlatış imkanına erbap olabiliyorlar. Olimpiyatlarda aşama meydan öğrenciler başkaca dünya dışı üniversitelerden burslu ikrar de alabiliyorlar.

Ortaokul düzeyinde planlı Bilim Olimpiyatları ise öğrencilerin aritmetik ve elektronik beyin alanlarındaki ilgilerini artırıyor ve millî olimpiyatlara hazırlanmalarını ve yarışmalara katılmalarını sağlıyor. Ayrıca bilgelik olimpiyatlarına eklenmek ve bu kapsamda meydana getirilen topu topu çalışmalar, bilimsel niteliği olan kazanımların birlikte emek vermek disiplininin ve dava bozma becerilerinin büyüme göstermesine en efdal ölçüde yardım sağlıyor.

Bahçeşehir Koleji ortaöğretim öğrencilerinin yarıştıkları branşlar ve aldıkları ödüller ise şöyle:

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'nden;Ege Kabasakaoğlu ve Fatih Solak, Bilgisayar branşında Altın Madalya,Emir Akdağ, Kaan Dere, Yaman Bora Otizbir, Fizik branşında Altın Madalya,Mehmet Anıl İşkesen, Tolga Avkan, Fizik branşında Gümüş Madalya,Sena Su Ormancı, Metamatik branşında Gümüş Madalya,Abdullah Alperen Şen, Fizik branşında Bronz Madalya,Fatih Cihan, Onur Ilgaz Sakır, Sukeyna Yıldız, Bilgisayar branşında Bronz Madalya.Bahçeşehir Koleji Hatay Fen ve Teknoloji Lisesi'nden;Abdullah Akifçelikkaya, Biyoloji branşında Altın Madalya,Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi'nden;Olcay Oransoy, Bilgisayar branşında Altın Madalya,İlhan Arda Al, Emir Recep Kuzu, Can Sezgin, Bilgisayar Dalında Bronz Madalya.Bahçeşehir Koleji Gebze Fen ve Teknoloji Lisesi'nden;Arda Ünver, Bilgisayar branşında Bronz Madalya.Bahçeşehir Koleji Batman Anadolu Lisesi'den;Mehmet Ak, Kimya branşında Bronz Madalya.Bahçeşehir Koleji Manisa Fen ve Teknoloji Lisesi'nden;Emre Aşıklar, Bilgisayar dalnda Bronz Madalya.Bahçeşehir Koleji Edirne Fen ve Teknoloji Lisesi'nden;Kerem Püsküllü, Bilgisayar branşında Bronz Madalya.Bahçeşehir Koleji Osmaniye Fen Lisesi'nden;Mahmut Berk Demircan, Fizik branşında Bronz Madalya".

Haftanın Öne Çıkanları

Seray Sever’in acı günü

2022-03-08 15:22 - Magazin

KKTC'de dip kar zımnında kimi metodlar trafiğe kapatıldı

2022-03-13 14:00 - Dünya

AB Yüksek Temsilci Borrell, Çin Dışişleri Bakanı Wang ile Rusya-Ukrayna savaşını görüştü

2022-03-08 02:05 - Dünya

Ravil Tagir, Emre Belözoğlu yönetiminde ligde ilk kez sahada

2022-03-08 00:02 - Spor

Rusya’dan ayçiçek yağı taşıyan gemi İstanbul'a ulaştı

2022-03-13 22:29 - Gündem

Kocaeli'de kar yağışı çarpıcı oluyor

2022-03-12 23:33 - Gündem

Ukrayna'da canlı Rus asıllı ressam Ankara'dan sulh çağrısı yaptı

2022-03-14 11:50 - Gündem

Amik Ovası'nı besleyici Tahtaköprü Barajı'nın su düzeyi sonuç yağışlarla arttı

2022-03-12 17:04 - Gündem

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki hali görüştü

2022-03-12 17:56 - Dünya

Cristiano Ronaldo futbol tarihinin en golcü futbolcusu oldu

2022-03-13 00:35 - Spor

İlgili Haberler

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

09:08 - Eğitim

Üniversite öğrencileri dikkat, yatay geçiş imkânı düşüncesince akıbet gün 3 Şubat

09:08 - Eğitim

Dağcı babadan oğluna ilginç karne hediyesi

13:08 - Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

12:06 - Eğitim

Yüksek lisans eğitimine talep artıyor

11:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya