Adalet Bakanı Bozdağ: Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Beyoğlu'nda meydana mevrut patlamaya ilişkin, "Bununla ilişik takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla ilişik dört başı mamur kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber enerjik yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 insanoğlu yaşamını kaybetti, 81 insanoğlu yaralandı

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde meydana mevrut patlamada 6 vatandaşın yaşamını kaybettiğini, katı aşırı vatandaşın da yaralandığını tamlayan Bozdağ, yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır, yaralılara aceleci şifalar diledi.

"Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor"

Bozdağ, hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bununla birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bu arada görüngü durumunda araştırmalarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Olayın bulunduğu yerde oradaki uzmanlardan dinleme imkanımız oldu. Anlatılanlar çerçevesinde şurası tabir edebilirim. Bir avrat oradaki banklardan birine mahsus ortak süre, 40 dakikadan ortak tomar oturuyor, sonraları kalkıyor. Kalktıktan 1-2 dakika sonraları orada ortak patlama meydana geliyor. Patlama ondan sonra da olanlara etraflı Türkiye bundan böyle vakıf oldu. Şimdi bununla dayalı takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla dayalı etraflı kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde."

Şu anne denli ortak ismin mahsus olup bulunmadığı sorulan Bozdağ, "İsim şu anne denli benim bildiğim mahsus değil fakat ortak kaynak var. Kadın bulunduğu belli. Bütün kayıtlar strateji ediliyor. Şu anda ardında bulunan bir takım görevliler de var. İz devam eden arkadaşlarımız var. Onlar da mevzuyu strateji ediyorlar." niteleyerek konuştu.

Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının mevzuyla dayalı 2 başsavcıvekili, 8 de cumhuriyet savcısı görevlendirdiğini başkaca Adli Tıp ve başka ölü açımı işlemleri düşüncesince de 6 müddeiumumi görevlendirdiğini aktardı.

"Hiçbir bilinçlilik elan mahsus değil"

Hem savcılığın tahkikatının bununla birlikte düzenlilik güçlerinin bu patlamayı meydana getiren kişiyle dayalı tahkikatının bitmeme ettiğini vurgulayan Bozdağ, "Kişi diyorum zira şu anne denli bunun ne olduğuna ilişikli değişmez konuşabileceğimiz ortak data yok. Ama olayın teşekkül türüne ve bulunduğu yere baktığımızda, bunun ortak yıldırı eylemi bulunduğu hususunda şu anne denli mevrut ön bilgiler çerçevesinde sakınım oranı bırakmakla bu arada yıldırı eylemi bulunduğu değerlendiriliyor düzenlilik güçlerimiz tarafından." niteleyerek konuştu.

Bakan Bozdağ, olayın ne yıldırı örgütü çeşidinden yapıldığına ilişikli ortak yorum yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, "Yani ortak ekip değerlendirmeler mevcut fakat şu anda hâlâ netleşmediği düşüncesince buradan kamuoyuyla öldürmek istemem, hata olur. Ama üstünde durulan bir takım yıldırı örgütleri var. Eylemin ayrıcalığı nedeniyle, eylemde makbul malzemeler üstünden ve hanıma ilişikli şu andaki ön bilgiler üstünden ortak değerlendirmeyi düzenlilik güçlerimiz yapıyor. Ama bunlar kesinleştikten sonraları ne yıldırı örgütüdür, isimlendirmeyi o devir yaparsak elan sağlıklı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kadının banktan kalktıktan 1 yahut 2 dakika sonraları orada patlama yaşandığına dikkati çekici Bozdağ, "İki belki var. Ya o torba yahut çanta herhangi ortak her neyse onun içinde ortak mekanizma var. Kendi patlıyor yada engin biri patlatıyor. Yani şu anda bunların bütünü inceleniyor." biçiminde konuştu.

Bozdağ, bombanın türünün mahsus olup bulunmadığı sorusuna da şu cevabı verdi:

"Hiçbir bilinçlilik elan mahsus değil. Yani ortak ekip çiviler bulunduğu söyleniyor. Bunlarla dayalı elbette kriminal araştırmalar yapıldıktan sonraları bu patlayan düzeneğin ne olduğu, ne örgüte ilişik bulunduğu yahut nelerden oluştuğuna ilişikli fakat anca değişmeyen verilebilecek. Çünkü şu anda elle tutulur konkre parçalar haricinde ortak doyum yürütecek ortak data görüngü durumunda yok. Parça etkisi elan aşırı olsun, elan aşırı insanoğlu ölüm etsin yada yaralansın matematik onun üstünde kurulu."

(Sürecek)

Haftanın Öne Çıkanları

Narenciye Festivalinde Oğuzhan Koç rüzgarı

2022-11-13 02:05 - Magazin

Sanat ve cemiyet dünyası Turkcell Platinum Park’ta buluştu

2022-11-13 11:05 - Magazin

İngiltere'de market mahsul tutarları ekimde yüzdelik 14,7 arttı

2022-11-09 14:06 - Ekonomi

Rusya: Herson’dan 30 binden çok er ve 5 bin askeri beceri anahtar çektik

2022-11-11 19:05 - Dünya

Batman'da akrabalar arasındaki silahlı dövüşte 3 ad öldü, 6 ad yaralandı

2022-11-13 19:08 - Gündem

Melih Mahmutoğlu: 'Sırbistan maçı daha önemli ve zor olacak'

2022-11-12 02:08 - Spor

Natasa Pirc Musar, Slovenya’nın ilk kadın cumhurbaşkanı oldu

2022-11-14 00:05 - Dünya

Düzce Depreminde hayatını kaybedenler mezarları başlangıcında anıldı

2022-11-12 15:08 - Yaşam

Japonya ile ABD, kuma "Keen Sword" askeri tatbikatını başlattı

2022-11-10 06:08 - Dünya

Mauro Icardi 4. golünü kaydetti

2022-11-12 23:08 - Spor

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi bildirme edildi

01:05 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:06 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya